Uutiset / 12.09.2018

Euroopan parlamentti hyväksyi tekijänoikeusdirektiivin

Euroopan parlamentti äänesti sisämarkkinoiden tekijänoikeusdirektiivistä täysistunnossaan tänään Strasbourgissa. Parlamentti hyväksyi uuden direktiivin äänin 438-226. Suomalaismeppien äänet jakautuivat 7-5 esityksen puolesta. Journalistiliitto kannatti uutta direktiiviä. Voimaan tullessaan se parantaa tekijöiden neuvotteluasemaa ja luo pelisääntöjä luovien sisältöjen hyödyntämiselle ja jakamiselle. Journalistiliiton tekijänoikeusasiantuntija, lakimies Sanna Nikula selitti tässä artikkelissa tarkemmin, mitä direktiivimuutos journalisteille tarkoittaa. Euroopan Journalistiliitto EFJ piti aiemmassa omassa tiedotteessaan nyt hyväksyttyä esitystä mullistavana.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.