Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Euroopan journalistijärjestö huolissaan Ylen vähennyksistä

European Federation of Journalists -järjestö vetoaa Ylen toimitusjohtajaan, jotta Ylen tuottamat sisällöt säilyisivät laadukkaina.

European Federation of Journalists (EFJ) lähetti viime viikolla Ylen toimitusjohtajalle Lauri Kiviselle sähköpostiviestin, jossa EFJ ilmaisee huolensa Yleisradion säästöaikeista.

Ylen loppusuoralla olevissa yt-neuvotteluissa on vaarassa jopa 185 henkilön työpaikka. Tavoitteena on 10 miljoonan euron säästöt.

EFJ toivoo, että Yle asettaisi ykkössijalle journalismin laadun. Tähän ei järjestön mukaan päästä investoimalla vain huipputekniikkaan; tarvitaan myös henkilöstöä, joka vie organisaatiota eteenpäin ja tuottaa korkeatasoista sisältöä.

“Sisältö säilyy laadukkaana vain, jos journalisteilla on kelvolliset työskentelyolosuhteet ja kunnollinen perehdytys uusien taitojen saamiseksi. Säästötoimet tulee toteuttaa niin, että niillä on mahdollisimman vähäinen vaikutus journalistien työoloihin ja Ylen kansalaisille tarjoamaan sisältöön”, EFJ toteaa viestissään.

Toimitusjohtaja Kivinen vastasi EFJ:n viestiin muutaman päivän kuluttua. Kivinen toteaa vastauksessaan, että Ylellä on parhaillaan vastassaan kaksi erilaista haastetta: yleisön uudenlaiset odotukset pitää huomioida, ja budjetti on saatava tasapainoon.

“Rahoituksemme vuodelle 2015 pysyy samalla tasolla kuin tänä vuonna, mutta kustannukset nousevat. Tässä tilanteessa meidän on vähennettävä henkilökuntaamme. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että meidän on kaikissa olosuhteissa taattava journalismin korkea taso”, Kivinen kirjoittaa.