Uusimmat

Elokuva- ja tv-tuotantojen tes melkein valmis

Elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimuksen neuvottelutulos ei syntynyt vuodenvaihteeseen mennessä, mutta neuvottelut jatkuvat heti loppiaisen jälkeen. Uusi työehtosopimus on viimeisiä viilauksia vaille valmis.

On mahdollista, että neuvotteluratkaisu löydetään heti tammikuun alkupuolella 2015. Yli kaksi vuotta eri kokoonpanoissa käytyjen neuvottelujen viimeisiä auki olleita kohtia ovat olleet elokuvan lyhytkestoisen työn päiväpalkkataulukko, paikallinen sopiminen ja matkustamiseen liittyvät ehdot.

Jos uusi sopimus vihdoin ensi vuoden alussa syntyy, tv-tuotantojen alalle on tulossa aikaisempaa kattavampi työehtosopimus, joka myös paremmin tunnistaa alan työn tarpeet. Jaksotyön lisäksi tärkeitä asioita ovat työntekijän kannalta muun muassa työaikasuunnittelun jäntevöityminen, lomaraha, arkipyhien huomioiminen työajan lyhennyksenä, palkallinen sairausaika sekä äitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa sekä matka-ajan korvaus. Myös kattavan luottamusmiesjärjestelmän saaminen alalle olisi merkittävä parannus.

Seuraavan kerran sopimuksesta neuvotellaan 8. tammikuuta 2015.