Uutiset / 16.12.2014

Elokuva- ja tv-tuotantojen tes melkein valmis

On mahdollista, että neuvotteluratkaisu löydetään heti tammikuun alkupuolella 2015. Yli kaksi vuotta eri kokoonpanoissa käytyjen neuvottelujen viimeisiä auki olleita kohtia ovat olleet elokuvan lyhytkestoisen työn päiväpalkkataulukko, paikallinen sopiminen ja matkustamiseen liittyvät ehdot.

Jos uusi sopimus vihdoin ensi vuoden alussa syntyy, tv-tuotantojen alalle on tulossa aikaisempaa kattavampi työehtosopimus, joka myös paremmin tunnistaa alan työn tarpeet. Jaksotyön lisäksi tärkeitä asioita ovat työntekijän kannalta muun muassa työaikasuunnittelun jäntevöityminen, lomaraha, arkipyhien huomioiminen työajan lyhennyksenä, palkallinen sairausaika sekä äitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa sekä matka-ajan korvaus. Myös kattavan luottamusmiesjärjestelmän saaminen alalle olisi merkittävä parannus.

Seuraavan kerran sopimuksesta neuvotellaan 8. tammikuuta 2015.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.