Yleinen / 15.01.2024

Elokuva- ja tv-tuotantoalalle luottamushenkilöitä – liitolta ohjeita ja koulutusta

Journalistiliitto laajentaa luottamushenkilöverkostoa erityisesti elokuva- ja tv-tuotannoissa. Liitto on tehnyt ohjeet elokuva- ja tv-tuotantojen luottamushenkilön valintaan. Ohjeissa kerrotaan kuka voi toimia luottamushenkilönä, ketkä valinnan tekevät ja minne valinnasta ilmoitetaan. 

Liitto tarjoaa myös koulutusta luottamushenkilöiden työhön. Päivän mittaisella orientaatiokurssilla lauantaina 2.3.2024 opitaan perusteet luottamushenkilön toimintakentästä. Kouluttajina toimivat Journalistiliiton työehtoasiantuntija Marika Väisänen ja työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, OTT Jaana Paanetoja.

Kurssilla saa kuvan luottamushenkilöiden toimintakentästä, keskeisestä lainsäädännöstä sekä kuinka ratkoa työpaikan tai tuotannon erimielisyyksiä. Koulutus on suunnattu luottamushenkilöinä toimiville tai henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta toimimisesta luottamushenkilönä. Mikäli tilaa on, otamme mukaan myös muutamia henkilöitä, jotka haluaisivat toimia luottamushenkilöinä, mutta kokevat tiedonpuutteen esteeksi.

Ohjeet luottamushenkilön valintaan tässä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Puheenjohtaja Hanne Aho: Kaikki keinot käyttöön freelancereiden puolesta

Näin painotti Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho liiton valtuuston kokouksessa Helsingissä torstaina 23. toukokuuta.

Liitto aikoo sitkeästi jatkaa mediayritysten tavoittamista neuvotteluihin, jotta voidaan testata, toteutuuko kollektiivinen neuvotteluoikeus.

Gazan sodassa kuollut ainakin 122 mediatyöläistä

”Toimittajat ovat hyvin harvoin joutuneet maksamaan näin kovan hinnan pelkästä oikeudesta tehdä työtään.”