Uutiset / 13.12.2017

Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevassa työriidassa sovintoehdotus

Työriidan sovittelussa olivat mukana mm. SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Temen toiminnanjohtaja Karola Baran, SJL:n työehtoasiamies Terhi Tarvainen ja Temen lakimies Mirkka Kivilehto. Kuvaaja: Hannu Annala Kuva:
Sovittelija Jukka Ahtela on antanut sovintoehdotuksen elokuva- ja tv-tuotantoja koskevassa työriidassa. Valtakunnansovittelijan toimisto tiedotti asiasta verkkosivuillaan keskiviikkona 13. joulukuuta. Työriidan osapuolet ovat Suomen Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä työnantajia edustava Palvelualojen työnantajat Palta. Liittojen hallinnot käsittelevät sovintoehdotuksen ja päättävät sen hyväksymisestä. Liitoilla on aikaa vastata sovintoehdotukseen torstaihin 14.12. kello 15 asti. Sovintoehdotuksen sisällöstä voidaan tämän jälkeen kertoa julkisuuteen.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.