Uutiset / 05.12.2019

Elokuva- ja tv-tuotannon tes-neuvottelut alkaneet

Elokuva ja tv-tuotantoa koskevan työehtosopimuksen neuvottelut ovat alkaneet tänään 5.12. Työehtosopimus umpeutuu joulukuun lopussa. Journalistiliitto neuvottelee siitä yhdessä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Temen kanssa. Työnantajia neuvotteluissa edustaa Palvelualojen työnantajat Palta ry. Journalistiliitto ja Teme ovat laatineet tavoitteita yhdessä taustaryhmien kanssa viime kuukausien aikana.  ”Muutoksia haetaan kirjauksiin, joilla voidaan parantaa työhyvinvointia ja työssäjaksamista", sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. ”Kuluneen sopimuskauden aikana työssäjaksaminen on ollut keskiössä. Sopijaosapuolet ovat yhteisesti edistäneet alan työturvallisuutta ja toimialalle valmistui työturvallisuusopas marraskuussa”, kertoo Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtaja Karola Baran. Journalistiliitto ja Teme korostavat, että liitoilla on halua kehittää työnantajaliitto Paltan kanssa työehtosopimusta, toimialaa ja sen työskentelyedellytyksiä tavalla, joka työntekijöiden työssäjaksamisen kannalta kestävällä pohjalla.   Lisätietoja: Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto, puhelin: 050 534 2485 Karola Baran, toiminnanjohtaja, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, puhelin: 040 0142050

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.