Uutiset / 17.12.2021

Elokuva- ja tv-alan sopimusneuvottelut käynnistyivät: jaksaminen ja yleissitovuus esillä

Neuvottelut käytiin etäyhteyksin. Kuva: Petri Savolainen/SJL Kuva:
[caption id="attachment_8635180" align="alignnone" width="613"] Neuvottelut käytiin etäyhteyksin. Kuva: Petri Savolainen/SJL[/caption] Journalistiliiton tes-kierros on käynnistynyt elokuva- ja tv-alan sopimusneuvotteluilla. Ensimmäisessä neuvottelussa perjantaina 17.12. käsiteltiin neuvotteluiden yleisiä puitteita ja esitettiin tekstitavoitteet puolin ja toisin. Journalistiliiton ja SET:n tavoitteet liittyvät mm. laajasti työssäjaksamiseen ja yleissitovan sopimuksen aikaansaamiseen. Journalistiliitto neuvottelee elokuva- ja tv-alan työehdoista työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajat Paltan ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton kanssa. Neuvottelut jatkuvat jouluviikolla tiistaina 21.12. ja sen jälkeen jatketaan ennen loppiaista 4.1. Alan sopimus päättyy tammikuun lopulla. Tietoja Journalistiliiton työehtosopimusneuvotteluista löytyy täältä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.