Uutiset / 04.02.2020

Elokuva- ja tv-alan neuvottelut edelleen katkolla – järjestäytynyt työnantaja voi soveltaa tessiä

Elokuva- ja tv-alan työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen keskeytyneet. Työnantajaliitto Paltaan järjestäytyneet työnantajat voivat edelleen soveltaa 31.12.2019 päättyneen työehtosopimuksen määräyksiä, eli työehtosopimus on tällä hetkellä niin sanotusti jälkivaikutuksen alainen. Työntekijöiden keskuudessa on herännyt epäselvyyttä siitä, voivatko järjestäytymättömät työnantajat jälkivaikutuksen aikana viitata työsopimuksen ehdoissa Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevaan työehtosopimukseen. Paltaan järjestäytymättömät työnantajat eivät voi soveltaa työehtosopimusta sen enemmän kuin aikaisemminkaan, jälkivaikutus ei ole muuttanut tilannetta. Järjestäytymättömät työnantajat voivat viitata työehtosopimuksen määräyksiin vain niissä kohdissa, jotka ovat työlainsäädäntöä paremmat, esimerkiksi palkat ja matkakorvaukset. Työehtosopimuksen mukainen jaksotyö tai työvuoroluetteloa koskevat kirjaukset eivät ole järjestäytymättömien työnantajien käytettävissä. Epäselvissä tilanteissa olethan yhteydessä liittoon.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.