Uutiset / 03.09.2021

Ehdota liiton ansiomerkin saajaa – panosta hyviin perusteluihin

Journalistiliiton ansiomerkit jaetaan 100-vuotisjuhlavaltuuston yhteydessä marraskuussa. Kuva: Heli Saarela Kuva:
Nyt on aika tehdä esitys Journalistiliiton ansiomerkin saajaksi. Liitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille. Esitysten jättöaika on nyt menossa, ja se jatkuu 4. lokakuuta klo 16.00 asti. Viime vuonna ansiomerkkejä ei jaettu koronapandemian vuoksi. Tänä vuonna ansiomerkit jaetaan valtuuston syyskokouksen yhteydessä 25.-26.11. Valtuuston kokous on liiton 100-vuotisjuhlavaltuusto. Ansiomerkin myöntämisedellytyksenä on ansiokas toiminta liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, mutta merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille. Ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain useampia, mutta kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa, sillä ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta.
  • Miten ehdokas on toiminut selkeästi keskitasoa ansiokkaammin?
  • Miksi merkki pitäisi myöntää juuri hänelle?
Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus. Ansiomerkkiesitykset tehdään liiton nettisivuilla olevalla lomakkeella.

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.