Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton ansiomerkit jaetaan 100-vuotisjuhlavaltuuston yhteydessä marraskuussa. Kuva: Heli Saarela

Ehdota liiton ansiomerkin saajaa – panosta hyviin perusteluihin

Nyt on aika tehdä esitys Journalistiliiton ansiomerkin saajaksi. Liitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille. Esitysten jättöaika on nyt menossa, ja se jatkuu 4. lokakuuta klo 16.00 asti.

Viime vuonna ansiomerkkejä ei jaettu koronapandemian vuoksi. Tänä vuonna ansiomerkit jaetaan valtuuston syyskokouksen yhteydessä 25.-26.11. Valtuuston kokous on liiton 100-vuotisjuhlavaltuusto.

Ansiomerkin myöntämisedellytyksenä on ansiokas toiminta liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, mutta merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille.

Ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain useampia, mutta kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa, sillä ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta.

  • Miten ehdokas on toiminut selkeästi keskitasoa ansiokkaammin?
  • Miksi merkki pitäisi myöntää juuri hänelle?

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus.

Ansiomerkkiesitykset tehdään liiton nettisivuilla olevalla lomakkeella.