Generell / 16.09.2021

Vem ska premieras med förbundets förtjänsttecken? Skicka in nomineringar nu!

Journalistiliiton ansiomerkit jaetaan 100-vuotisjuhlavaltuuston yhteydessä marraskuussa. Kuva: Heli Saarela Bild:
Nu är det dags att skicka in förslag på vem som borde premieras med Journalistförbundets förtjänsttecken. Förbundet delar årligen, i samband med sitt höstmöte, ut förtjänsttecken åt medlemmar som gjort något extra för förbundet eller för andra medlemmar. Förslag på vem som ska premieras kan lämnas till och med den 4 oktober kl. 16.00. Både privatpersoner, föreningar och fackavdelningar kan lämna in förslag. Det lönar sig att satsa på goda motiveringar. Berätta:
  • Varför borde just denna medlem belönas med ett förtjänsttecken?
  • På vilket sätt den föreslagna personen agerat på ett sätt som är utöver det vanliga?
I fjol delades inga förtjänsttecken ut på grund av coronapandemin. Höstmötet ordnas i år 25–26 november. Mötet är förbundets 100-årsjubileumsmöte. Styrelsen fattar beslut om vem som ska få förtjänsttecknena. Förslag på vem som borde premieras lämnas in på en webblankett. Ifall du har problem med att fylla i blanketten kan du kontakta ledningens assistent Kira Närhi. kira.narhi@journalistiliitto.fi.  

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.