Uutiset / 21.03.2011

Beth Costa on IFJ:n uusi pääsihteeri

Kansainvälisen journalistiliiton toimeenpaneva komitea valitsi IFJ:n uudeksi pääsihteeriksi brasilialaisen ay-aktiivin ja entisen tv-toimittajan Elizabeth Costan.

Costa työskenteli tv-toimittajana Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa yli 20 vuotta ja toimi vuosina 1998-2004 Brasilian journalistiliiton puheenjohtajana. Viime vuodet hän on toiminut Latinalaisen Amerikan ja Karibian journlaistien yhteistyöjärjestössä FEPALCissa ja IFJ:n tasa-arvokomiteassa.

Katso IFJ:n tiedote pääsihteerin valinnasta

Katso Ruotsin Journalisten-lehden haastattelu.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.