Uusimmat

Aviisin tes-kiista: ex-toimittaja sai valitusluvan

Korkein oikeus on myöntänyt Aviisin entiselle toimittajalle valitusluvan tes-kysymyksiin liittyvässä tapauksessa. Hovioikeus päätti viime syksynä, ettei toimittajalle tarvinnut maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Kiista Aviisin entisen toimittajan palkoista etenee korkeimpaan oikeuteen. KKO myönsi asiassa valitusluvan tiistaina 16. syyskuuta.

Toimittaja oli haastanut vuonna 2011 Aviisia julkaisevan Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) oikeuteen. Toimittaja oli Tamyn kanssa eri mieltä siitä, koskeeko yleissitova työehtosopimus hänen työsuhdettaan. Tamyn mielestä tessin mukaista palkkaa ei tarvinnut maksaa, sillä Aviisi ei ole aikakauslehti eikä yleissitovuus muutoinkaan ulottuisi ylioppilaskuntiin.

Tampereen käräjäoikeus totesi vuoden 2011 lopulla, että työsuhteessa on noudatettava lehdistön yleissitovaa tessiä. Viime marraskuussa Turun hovioikeus kumosi tuomion.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi KKO:n nyt myöntämää valituslupaa näin: ”Hieno uutinen!”

Aviisin entinen päätoimittaja Juha Honkonen on ollut asiassa toimittajan puolella. Ennen hovioikeuden viimesyksyistä päätöstä hän pohti tessin yleissitovuutta Journalistissa.