Uutiset / 17.09.2014

Aviisin tes-kiista: ex-toimittaja sai valitusluvan

Kiista Aviisin entisen toimittajan palkoista etenee korkeimpaan oikeuteen. KKO myönsi asiassa valitusluvan tiistaina 16. syyskuuta.

Toimittaja oli haastanut vuonna 2011 Aviisia julkaisevan Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) oikeuteen. Toimittaja oli Tamyn kanssa eri mieltä siitä, koskeeko yleissitova työehtosopimus hänen työsuhdettaan. Tamyn mielestä tessin mukaista palkkaa ei tarvinnut maksaa, sillä Aviisi ei ole aikakauslehti eikä yleissitovuus muutoinkaan ulottuisi ylioppilaskuntiin.

Tampereen käräjäoikeus totesi vuoden 2011 lopulla, että työsuhteessa on noudatettava lehdistön yleissitovaa tessiä. Viime marraskuussa Turun hovioikeus kumosi tuomion.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi KKO:n nyt myöntämää valituslupaa näin: ”Hieno uutinen!”

Aviisin entinen päätoimittaja Juha Honkonen on ollut asiassa toimittajan puolella. Ennen hovioikeuden viimesyksyistä päätöstä hän pohti tessin yleissitovuutta Journalistissa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.