Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Av-kääntäjien tes-neuvottelut jatkuvat edelleen

Neuvottelut jatkuvat torstaina 31.1. Journalistiliitossa. Nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyy samana päivänä.

Av-kääntäjien työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään keskiviikkona.

Työntekijöitä edustavat Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat toivat tes-pöytään omat neuvottelutavoitteensa kun neuvottelut aloitettiin 10. tammikuuta.

Työntekijäpuoli haluaa muun muassa aluksi 1,6 prosentin palkankorotuksia, kahden ja puolen tai kolmen vuoden sopimuskautta, helpotusta aikapalkkaisten työtahtiin sekä ei-työsuhteisten av-kääntäjien hankintapalkkioiden ottamista mukaan sopimukseen.

Työnantajista BTI toi tänään neuvottelupöytään omat tavoitteensa.

BTI:n lisäksi mukana neuvotteluissa olivat työnantajapuolelta Pre-Text Oy, Rosmer International ja Saga Vera Oy.

Alalla toimivista työnantajista Lingsoft Oy ei ole toistaiseksi osoittanut mitään mielenkiintoa neuvotteluihin. SDI Media puolestaan aloitti neuvottelut, mutta ei ole niissä enää mukana. Työnantajapuolelta neuvottelupöydästä puuttui tänään Stellar Text Oy.

Neuvottelut jatkuvat torstaina 31.1. Journalistiliitossa. Nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyy samana päivänä.

Lisätietoja:
Petri Savolainen
edunvalvontajohtaja
Suomen Journalistiliitto ry
Puh. 050 534 2485
petri.savolainen@journalistiliitto.fi

Helena Lamponen
edunvalvontayksikön päällikkö
Akavan Erityisalat
Puh. 0201 235 352