Uutiset / 05.02.2019

Auli Starck vakinaistettiin Vikesin toiminnanjohtajaksi

”Päätös oli hyvin helppo ja yksimielinen”, sanoo Vikesin hallituksen puheenjohtaja Juha Rekola säätiön tiedotteessa. ”Auli on hoitanut työtä erinomaisesti, ja on alun perin tullut taloon avoimella haulla, joten tässä kohtaa ei katsottu tarvetta avata hakua uudelleen. Vikes on hyvissä käsissä.” Vikes sai loppuvuodesta varmistettua ulkoministeriön rahoituksen kaksi- ja kolmivuotisille hankkeille kehitysmaissa. Auli Starckia haastateltiin Journalistiliiton verkkosivuilla viime lokakuun alussa.  “Sananvapaus ja tiedonsaanti eivät toteudu maailmanlaajuisesti, eikä näitä oikeuksia voi Euroopassakaan pitää itsestään selvinä”, Starck sanoi tuolloin. “Sananvapauden puolustamisessa on Vikesillä ja suomalaisilla toimittajilla tehtävää ja myös annettavaa. Voimme esimerkiksi jakaa tietoa ja hyviä käytäntöjä journalismin etiikasta ja oikeuksista niin toimittajille kuin viranomaisillekin.(...) Kollegoiden vertaistuki on tärkeää kehittyvien maiden journalisteille. Otamme mielellämme vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan esimerkiksi kouluttajiksi ja mentoreiksi, jakamaan omaa ammattitaitoaan.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.