Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Auli Starck vakinaistettiin Vikesin toiminnanjohtajaksi

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikesin toiminnanjohtajan sijaisutta hoitanut Auli Starck on valittu toiminnanjohtajan vakituiseen tehtävään.

”Päätös oli hyvin helppo ja yksimielinen”, sanoo Vikesin hallituksen puheenjohtaja Juha Rekola säätiön tiedotteessa.

”Auli on hoitanut työtä erinomaisesti, ja on alun perin tullut taloon avoimella haulla, joten tässä kohtaa ei katsottu tarvetta avata hakua uudelleen. Vikes on hyvissä käsissä.”

Vikes sai loppuvuodesta varmistettua ulkoministeriön rahoituksen kaksi- ja kolmivuotisille hankkeille kehitysmaissa.

Auli Starckia haastateltiin Journalistiliiton verkkosivuilla viime lokakuun alussa. 

“Sananvapaus ja tiedonsaanti eivät toteudu maailmanlaajuisesti, eikä näitä oikeuksia voi Euroopassakaan pitää itsestään selvinä”, Starck sanoi tuolloin.

“Sananvapauden puolustamisessa on Vikesillä ja suomalaisilla toimittajilla tehtävää ja myös annettavaa. Voimme esimerkiksi jakaa tietoa ja hyviä käytäntöjä journalismin etiikasta ja oikeuksista niin toimittajille kuin viranomaisillekin.(…) Kollegoiden vertaistuki on tärkeää kehittyvien maiden journalisteille. Otamme mielellämme vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan esimerkiksi kouluttajiksi ja mentoreiksi, jakamaan omaa ammattitaitoaan.”