Uutiset / 14.10.2021

Asian ytimeen! Ajatuksia herättäviä videoita juhlavuoden lopuksi

Journalistiliiton satavuotisia vietetään loppuvuonna napakan videokimaran merkeissä. Luvassa on ajatusten herättelyä ja vinkkejä rohkeampiin sisältöihin. Puolessa tunnissa asian ytimeen! Kolonialistiset asenteet suomalaisessa mediassa. Keppiä löysälle tiedotteiden kopioimiselle, suuntana rohkea päivittäisjournalismi. Pingottamisesta asiantuntijuuden larppaamiseen. Kuvitellaan parempia maailmoja. Datan tutkailua ja yleisön palvelemista. Näistä aiheista lisää  Vimeo-kanavalla. Mukana Iina Artima-Kyrki,  Christina Forsgård, Kirsi Hakaniemi, Wanda Holopainen, Jyri Hänninen, Jarno Liski, Alma Onali ja Olli Sulopuisto. Keskustelut ovat katsottavissa vuoden 2021 loppuun asti. Lue aiheesta liiton Tapahtumakalenterissa. Videot ovat olleet katsottavissa 31.12.2021 asti. Tässä tiivis yhteenveto videosarjasta: Mitä helvettiä me pelätään! Tutkivat toimittajat Jarno Liski Iltalehdestä ja Jyri Hänninen Ylestä usuttavat journalisteja käyttämään sananvapautta, tekemään yhteistyötä kollegojen kanssa ja kohdistamaan kriittisen katseen myös omaan pesään. Tietopyyntöjä peliin!   Kuvitelkaamme parempia maailmoja! Helsingin Sanomien toimittaja, palkitussa Hyvän sään aikana -projektissa vaikuttanut Alma Onali tarjoaa ympäristöjournalismiin väkeviä utopioita ja toiveikkaita näkökulmia. ”Tarvitsemme radikaalia optimismia”, Onali sanoo.  Hän näkee pienimmässäkin eliössä itseisarvoa ja lisäisi Journalistin ohjeisiin lisäosan: Journalisti on vastuussa planeetalleen.   Viestijä, löydä sisäiset supervoimasi ja tarjoa toivoa! Viestintäalan uranuurtaja Christina Forsgård kertoo, mikä tekee viestijästä todellisen asiantuntijan ja miten löytyy yhteys yleisöön.   Mikä nappaa yleisöt juuri nyt, miten syntyy kiinnostavin juttu? Kun data korvasi perstuntuman. Mediapomot Iina Artima-Kyrki, Kirsi Hakaniemi ja toimittaja Olli Sulopuisto jakavat menestymisen evästä.   Journalisti, haasta polarisaatio ja anna tilaa haavoittuvaisuudelle! Juhlavuoden videosarjan viimeisessä julkaisussa yhdenvertaisuuden asiantuntija Wanda Holopainen pohtii, millaista maailmaa media luo ja missä meillä on parantamisen varaa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.