Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Arvi Lind jäi eläkkeelle Yleisradion uutisankkurin tehtävistä vuonna 2003. Hän on ollut Journalistiliittoon kuuluvan RTTL:n jäsen yli puolet Suomen itsenäisyyden ajasta. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Arvi Lind: ”Kukas porukan etuja valvoisi, jos ei olisi tämmöistä yhteisöä?”

”Kun nuorena toimittajana sain Yleisradiosta vakituisen paikan, Radio- ja televisiotoimittajien liittoon (RTTL) liittyminen oli automaatio, vähän kuin siihen aikaan asevelvollisuus miehellä.

Ja jäsenenä olen pysynyt, vaikka uralleni ei ole sattunut sellaisia erimielisyyksiä, joihin olisin tarvinnut esimerkiksi liiton lakimiesten apua. Sivusta olen kyllä nähnyt, että apua saa. Yhteisten asioiden puolesta muistan olleeni lakkovahtina.

Pidän toimittajan ammatti-identiteettiä arvossa, ja se on minulle myötäsyntyinen. Kirjoitin Etelä-Saimaaseen jo kouluaikoina Lappeenrannassa, ja olin Lauritsalan yhteiskoulun oppilaskunnan lehden Juttumyllyn päätoimittaja. Toimittajan identiteettiin liittyvät ammatilliseen järjestöön ja yhteisöön kuuluminen sekä pressikortti, josta minulla on vielä vanhakin versio lompakossa.

Olen ollut oikein onnellinen liiton rivijäsen ja toimittaja. Olisin ollut liian kiltti päälliköksi toisia komentamaan tai työehtosopimusneuvotteluihin olemaan tiukkana. Silti edunvalvonta on ikuinen kysymys. Kukas porukan etuja valvoisi, jos ei olisi tämmöistä yhteisöä?”

Teksti: Nina Erho

Lue myös Jäsenemme esittäytyvät -juttusarjan aikaisemmat osat.