Uutiset / 30.01.2015

Arto Niemisestä YOT:n asiantuntija

Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen aloittaa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden (YOT) asiantuntijana helmikuun alussa. Hänen tehtävänään on muun muassa ohjelmatyöntekijöiden palkkausjärjestelmän kehittämisen loppuunsaattaminen.

”Niemisen työnkuvaan sovittiin erilaisia asiantuntijaprojekteja myös Journalistiliitolle. Uskon, että järjestely hyödyttää kaikkia osapuolia”, liiton uusi puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Arto Nieminen osallistuu esimerkiksi Journalistiliiton historiatoimikunnan työhön, laatii liitolle media-alan tulevaisuusraportin ja jatkaa kuluvan toimikauden loppuun Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksessä.

Nieminen oli Journalistiliiton puheenjohtaja vuosina 2006–2014. Tätä ennen hän työskenteli Yleisradiossa muun muassa Radiouutisten politiikan toimituksessa ja Ajankohtaisen kakkosen politiikan toimittajana. Hän myös toimi jo tuolloin eri järjestö- ja luottamustehtävissä.

Journalistiliiton, YOT:n ja Niemisen välillä tehty sopimus perustuu Journalistiliiton valtuuston vuosientakaiseen periaatepäätökseen. Sen mukaan liiton entisellä puheenjohtajalla on oikeus irtisanomisajan lisäksi joko puolen vuoden tai yhden vuoden työsuhteeseen riippuen siitä, onko puheenjohtajuutta takana neljä vai kahdeksan vuotta. Sopimus raukeaa, mikäli entinen puheenjohtaja siirtyy vakituiseen työsuhteeseen muualle, jää eläkkeelle tai ryhtyy päätoimiseksi freelanceriksi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.