Uutiset / 06.08.2019

Apurahoja lehtikuvaajille ja freelancereille

Lehdistön freelancereiden apurahat ammatilliseen kouluttautumiseen ovat haettavina 15.7 – 16.8. Haku päättyy kello 16, jolloin sähköisen hakemuksen on oltava jätetty Jokesin sähköiseen apurahajärjestelmään. Apurahoja myönnetään Journalistiliiton freelance-jäsenille ammatillisen kouluttautumisen kuluihin. Jo alkaneisiin koulutuksiin, elinkustannuksiin, laitehankintoihin, virkistykseen tai työskentelyyn apurahoja ei myönnetä. Hoitokunta myöntää myös alle 499 euron pikkustipendejä kolmelle eri kurssille. Näihin kursseihin myönnetyistä pikkustipendeistä ei tule karenssia muihin Jokesin ja Free-hoitokunnan apurahoihin. Hoitokunta tekee päätökset apurahoista 22. elokuuta. Myös Jokesin Lehtikuvaajarahaston apurahat lehtikuvaajille ovat haettavissa. Apurahat on tarkoitettu valokuvaproduktioiden tekemiseen sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin, ammatilliseen täydennyskoulutukseen ja tutkimuksiin. Haku päättyy 30.8.2019 kello 16.00.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.