Uutiset / 07.03.2017

Aho MTV:lla: ”Hallintoneuvosto ei voi vaikuttaa Ylen journalismiin”

"Kun päätösvaltaa Ylen strategiasta ollaan siirtämässä Ylen hallitukselta hallintoneuvostolle, ihmiset ovat aiheellisesti nousseet kysymään, voiko sillä olla vaikutusta Yleisradion journalismiin", Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa maanantaina 6.3. Aho ja Yleisradion entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner olivat Huomenta Suomessa keskustelemassa maan hallituksen esityksestä, että hallintoneuvosto päättäisi jatkossa Ylen strategiasta. [caption id="attachment_570992" align="alignleft" width="200"] Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti[/caption] Nykyään Ylen strategiasta päättää Ylen hallitus, johon kuuluu muun muassa erityisasiantuntijoita ja Ylen henkilöstön edustaja. Tähän asti Ylen hallitukseen ei ole saanut kuulua hallintoneuvoston jäseniä eikä Ylen ylintä johtoa. Yleisradion hallintoneuvosto puolestaan koostuu poliitikoista. "Hallintoneuvosto ei voi vaikuttaa Yleisradion journalistiseen sisältöön. Tästä pitää olla selkeä lainsäädäntö, ja poliitikkojen pitää tietää missä se raja menee. Hallintoneuvosto ei ole ainoa väylä puuttua Ylen sisältöön, ja ne muutkin väylät täytyy ottaa huomioon", Aho sanoo. Huomenta Suomen lähetyksen voi katsoa MTV Katsomosta. Ahon ja Jungnerin haastattelu alkaa kohdasta 34:40.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.