Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Aho MTV:lla: “Hallintoneuvosto ei voi vaikuttaa Ylen journalismiin”

“Kun päätösvaltaa Ylen strategiasta ollaan siirtämässä Ylen hallitukselta hallintoneuvostolle, ihmiset ovat aiheellisesti nousseet kysymään, voiko sillä olla vaikutusta Yleisradion journalismiin”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa maanantaina 6.3.

Aho ja Yleisradion entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner olivat Huomenta Suomessa keskustelemassa maan hallituksen esityksestä, että hallintoneuvosto päättäisi jatkossa Ylen strategiasta.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti

Nykyään Ylen strategiasta päättää Ylen hallitus, johon kuuluu muun muassa erityisasiantuntijoita ja Ylen henkilöstön edustaja. Tähän asti Ylen hallitukseen ei ole saanut kuulua hallintoneuvoston jäseniä eikä Ylen ylintä johtoa.

Yleisradion hallintoneuvosto puolestaan koostuu poliitikoista.

“Hallintoneuvosto ei voi vaikuttaa Yleisradion journalistiseen sisältöön. Tästä pitää olla selkeä lainsäädäntö, ja poliitikkojen pitää tietää missä se raja menee. Hallintoneuvosto ei ole ainoa väylä puuttua Ylen sisältöön, ja ne muutkin väylät täytyy ottaa huomioon”, Aho sanoo.

Huomenta Suomen lähetyksen voi katsoa MTV Katsomosta. Ahon ja Jungnerin haastattelu alkaa kohdasta 34:40.