Uutiset / 14.12.2017

Google rahoittaa Mediakunnan kehittämistä

Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen esitteli juuri perustettua työosuuskuntaa Mediakunnan avajaisissa 9.1.2017. Kuva:
Google rahoittaa Mediakunnan palvelun kehittämistä 50 000 eurolla. Tavoitteena on kehittää sekä Mediakunnan verkkopalvelua että yhteisöllistä yritysmallia paremmin jäseniä palvelevaksi ja kansainvälisemmäksi. Mediakunta lanseerattiin tammikuussa 2017 ja nyt saadun rahoituksen avulla kehitetään esimerkiksi osuuskunnan verkkotyökaluja ja laskutusjärjestelmää. Tavoitteena on järjestelmä ja yhteisö, joka voisi osaltaan auttaa suomalaisia media-alan osaajia hakemaan kansainvälistä kokemusta sekä asiakkuuksia entistä enemmän. ”Aivan tavallisesta työosuuskunnasta ei Mediakunnan kohdalla voida puhua. Olemme tiettävästi maailman ainoa valtakunnallisesti toimiva ammattiyhdistyksen perustama yritys, joka on tällä hetkellä yli 150 media-alan ammattilaisen työpaikka. Googlen myöntämä rahoitus onkin mielestäni kunnianosoitus uudenlaiselle ajattelullemme ja sopii heidän tavoitteisiinsa uutismedian tukemisesta digitaalisella aikakaudella. Osuuskuntamme kehittämisen kautta he tulevat näet tukeneeksi suoraan alan tekijöitä”, sanoo Mediakunnan toiminnanjohtaja ja projektia johtava Maiju Mitrunen. ”Mediakunta perustettiin, koska Suomen Journalistiliitto halusi auttaa keikkatyötä tekeviä jäseniään uudella tavalla. Suuri osa media-alan ammattilaisista tekee töitä projektimaisesti ja vuorotellen eri työmuodoissa, esimerkiksi sekä palkansaajina että yrittäjinä. On hienoa, että Journalistiliitossa tähän herättiin ja asialle päätettiin tehdä jotain konkreettisesti. Parin vuoden päästä näenkin Mediakunnan jakamassa oppejaan Suomessa ja maailmalla”, Mitrunen jatkaa. Googlen Digital News Initiative rahoittaa digitaalisen journalismin kehitystä ja niihin liittyviä teknologiainnovaatioita Euroopassa 150 miljoonalla eurolla. Nyt rahoitettavat hankkeet kuuluvat neljänteen rahoituskierrokseen. Uudet rahoituksen saajat julkistettiin Lontoossa 13. joulukuuta 2017. Tutustu myös aiempiin rahoitusta saaneisiin hankkeisiin: täällä ja lue lisää Google DNI rahoituksesta: täältä. LÄHDE: Mediakunta

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.