Uutiset / 23.04.2010

Yleisradion tes-neuvottelut alkoivat

Yleisradion aikapalkkaisten työehtosopimusneuvottelut alkoivat tänään perjantaina 23.4.2010 klo 9. Ensimmäisessä neuvottelussa käytiin läpi yleistä työmarkkinatilannetta, jonka jälkeen keskusteltiin Yleisradion tilanteesta ja työehtosopimuksesta sekä muutostarpeista yleisesti.

Tekstiesitysten käsittely jatkuu ensi viikolla täsmennettyjen neuvotteluesitysten saamisen jälkeen ja kommentoinnille varatun ajan jälkeen.

Yhteisiä tes-tavoitteita löytyi työn terveellisyydestä sekä työssä jaksamisen edistämisestä. Kuitenkaan konkreettisiin teksimuutosesityksiin ei vielä tässä vaiheessa menty kovin syvälle. Seuraava neuvotelu sovittiin pidettävän vappuaattona 30.4.2010 klo 10 alkaen.

Marianne Leskinen
YOT:n tes-neuvottelukunnan sihteeri


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.