Uutiset / 19.09.2018

Yhdistykset: Valko-Venäjän lopetettava free-journalistien sortaminen

Valko-Venäjän on lopetettava free-journalistien vainoaminen, vaaditaan Pohjoismaiden freeyhdistysten yhteisessä julkilausumassa. Yhdistykset allekirjoittivat kannanoton viime viikonloppuna järjestetyssä pohjoismaisessa freeseminaarissa Malmössä. Kaikkiaan 69 ulkomaisille medioille työskentelevää freelanceria tuomittiin Valko-Venäjällä sakkoihin vuoden 2017 aikana. Tänä vuonna tapauksia on jo nyt syyskuussa 76. Valko-Venäjän toiminta loukkaa sekä lehdistönvapautta että yleisön oikeutta tiedon saamiseen, kannanotossa todetaan. Valko-Venäjän medialaki ei tunne freelance-journalisteja, ainoastaan työsuhteisia. Freeyhdistykset vaativat Valko-Venäjän viranomaisia lopettamaan free-journalistien häiritsemisen ja journalistien asettamisen syytteeseen heidän ammattinsa ja työnsä vuoksi. Lisäksi Valko-Venäjän tulee korjata medialainsäädäntöään niin, että laki jatkossa takaa kaikille journalisteille yhtäläiset, kansainvälisten standardien ja velvoitteiden mukaiset oikeudet. Freeyhdistysten kannanotto

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.