Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Yhdistykset: Valko-Venäjän lopetettava free-journalistien sortaminen

Freeyhdistykset vaativat Valko-Venäjän viranomaisia lopettamaan free-journalistien häiritsemisen ja journalistien asettamisen syytteeseen heidän työnsä vuoksi.

Valko-Venäjän on lopetettava free-journalistien vainoaminen, vaaditaan Pohjoismaiden freeyhdistysten yhteisessä julkilausumassa. Yhdistykset allekirjoittivat kannanoton viime viikonloppuna järjestetyssä pohjoismaisessa freeseminaarissa Malmössä.

Kaikkiaan 69 ulkomaisille medioille työskentelevää freelanceria tuomittiin Valko-Venäjällä sakkoihin vuoden 2017 aikana. Tänä vuonna tapauksia on jo nyt syyskuussa 76. Valko-Venäjän toiminta loukkaa sekä lehdistönvapautta että yleisön oikeutta tiedon saamiseen, kannanotossa todetaan.

Valko-Venäjän medialaki ei tunne freelance-journalisteja, ainoastaan työsuhteisia.

Freeyhdistykset vaativat Valko-Venäjän viranomaisia lopettamaan free-journalistien häiritsemisen ja journalistien asettamisen syytteeseen heidän ammattinsa ja työnsä vuoksi. Lisäksi Valko-Venäjän tulee korjata medialainsäädäntöään niin, että laki jatkossa takaa kaikille journalisteille yhtäläiset, kansainvälisten standardien ja velvoitteiden mukaiset oikeudet.

Freeyhdistysten kannanotto