Uutiset / 07.10.2013

Virkistysstipendit jäsenten haettavissa

Virkistysstipendien hakijoille myönnetään joko 7 vuorokauden maksuton oleskelu liiton Tunturimajalla Saariselällä (30 kpl) tai maksuton osaviikko-oleskelu Vierumäellä (5 kpl); osaviikko on joko maanantaista perjantaihin 4 vuorokautta tai perjantaista maanantaihin 3 vuorokautta.

Majoituksen lisäksi maksetaan matkakulut yleisiä kulkuneuvoja käyttäen tai omalla autolla matkustettaessa 24 snt/km. Stipendi tulee käyttää vuoden 2014 aikana lomatalojen sesonkiaikojen ulkopuolella.

Tarkemmat tiedot kohteista löytyvät liiton kotisivuilta www.journalistiliitto.fi kohdasta Jäsenpalvelut/Lomapaikat.

Tunturimajastipendin voi vaihtaa lomaviikkoon Vierumäen lomatalossa, mikäli Vierumäellä on vapaita viikkoja jäljellä. Jos stipendinsaaja ottaa mukaansa perheenjäseniä Vierumäelle, heidän osaltaan laskutetaan 30 euroa/hlö/vko, kuitenkin enintään 100 euroa. Saariselällä perheenjäsenet maksavat normaalin perheenjäsenen majoitusmaksun.

NÄIN HAET:

Stipendiä haet helpoimmin täyttämällä sähköisen lomakkeen. Se löytyy myös kohdasta Jäsenpalvelut/Lomakkeet

Stipendiä voi myöshakea paperilomakkeella, jonka saa pyytämällä liiton toimistosta, puhelin 09 - 6122 330 ja SJL:n kotisivujen www.journalistiliitto.fi lomakkeet -linkin takaa.

Hakuaika päättyy 21.10.2013 klo 16, jolloin hakemusten on viimeistään oltava liiton toimistossa, os. SJL, Siltasaarenkatu 16, PL 252, 00531 Helsinki.

Myöntämispäätöksiä tehtäessä otetaan huomioon seuraavat seikat: hakija ollut liiton varsinaisena jäsenenä kolme vuotta, ja stipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran viidessä vuodessa. Muita huomioon otettavia seikkoja ovat sosiaaliset ja taloudelliset perusteet, toiminta liiton luottamustehtävissä sekä työkyvyn ylläpitäminen.

Hakijoita kehotetaan yksilöimään käyttämänsä perustelut riittävän tarkasti hakemusta täyttäessään.

Tiedustelut: taloussihteeri Annamari Schildt, puh. 044 500 0013 (ma-to).


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.