Uutiset / 25.02.2021

Vetoomus av-alan yrityksille ja työntekijöille

Apfi:n, Journalistiliiton, Näyttelijäliiton ja Teme:n yhteinen vetoomus av-alan yrityksille ja työntekijöille

Hallitus on tänään 25.2.2021 ilmoittanut valmiutensa todeta maassa poikkeusolot. Allekirjoittaneet järjestöt vetoavat vakavasti kaikkiin jäseniinsä, että Covid-19 -pandemian hillitsemiseksi annettuja määräyksiä ja suosituksia noudatettaisiin tunnollisesti. Järjestöt ovat 11.9.2020 antaneet ohjeistuksen koskien pandemian aikana toteutettavia kuvauksia. Kuvauksissa tulee huomioida myös sen jälkeiset viranomaismääräykset. 11.9.2020 annetut ohjeistukset täällä.    25.2.2021 Audiovisual Producers Finland - APFI ry Suomen Journalistiliitto – Finlands Journalistförbund ry Suomen Näyttelijäliitto – Finlands Skådespelarförbund ry Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto TEME ry

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.