Uutiset / 20.05.2011

Valtuusto: Tekijä on talouden avain

Journalistiliiton valtuusto on saanut tietoonsa Kotimaisen median hallitusohjelmatavoitteet, jotka on toimitettu hallitusneuvotteluihin. 

Ennen eduskuntavaaleja kaikki puolueet Kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta olivat sitä mieltä, että työsuhdetekijänoikeutta ei tarvita (Journalisti 6/2011).

Kotimaisen median hallitusohjelmatavoitteista saa sen kuvan, että tekijänoikeudet  estävät jakelua ja teosten kaupallista hyödyntämistä. Journalistiliiton mielestä tämä ei pidä paikkaansa. Nykyisen lainsäädännön puitteissa aineistoa on mahdollista jakaa tietoyhteiskuntaa laajasti hyödyttävällä tavalla. Vapaalla ja aikaansa mukautuvalla sopimisella on turvattu sekä luovuutta että yrittäjyyttä kaikilla tasoilla.

Työsuhdetekijänoikeus olisi Suomen tasa-arvoisen sopimuskulttuurin vastainen ja vääristäisi muutenkin herkkää neuvotteluasetelmaa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.