Uutiset / 04.05.2011

Valtuusto hyväksyi sopimuksen

- Sopimus on luokkaa ok. Ei jippii, mutta ei myöskään plääh, kiteytti Häme-Uusimaan Riikka Mäntyneva. Jonkinasteisena pettymyksenä hän kuitenkin mainitsi käytännön sopimuskirjaukset keskeiseksi tavoitteeksi asetetussa jaksamisessa.

Neuvottelijoita kiitettiin hyvästä valmistautumisesta ja onnistuneesta lopputuloksesta. Valtuutetuille, luottamusmiehille ja liitolle jää kuitenkin haastava tehtävä kertoa rivijäsenille sopimuksesta niin, että tekstimuutosten merkitys ymmärretään.

Opiskelijaedustaja Jarno Liski Keski-Suomesta arvioi sopimuksen opiskelijoiden kannalta hyväksi. Tähän vaikuttavat erityisesti TTT-läisten lomakorvauksen parantaminen ja ns. levypallosäännön, joka helpottaa paikallisen erän kohdentamista myös määräaikaisille työntekijöille. - Kyllä noilla teksteillä oli vähän varaa prosenteista tinkiä, sanoi Liski.

Keskustelussa kannettiin huolta mm. luottamushenkilöiden koulutuksesta ja tuesta, jotta laajentuneita mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen voidaan hyödyntää.
Erityisen hyvää sopimuksessa on perälauta ja se että paikallisesta erästä ei tullut niin suurta kuin pelättiin, arvioi Otavamedian Tuomo Lappalainen. Riskinä hän näki sen, että alan sisäiset palkkaerot saattavat kasvaa. Riski ovat myös vuoden 2012 korotukset, mutta kuluvan vuoden korotus on sen sijaan yleisen tason mukainen.

Neuvottelujen poikkeuksellisen laaja päätöspöytäkirja, joka sisältää sekä tekstimuutokset että palkankorotukset, on luettavissa kirjautumista edellyttävässä Pressitessi-osiossa.
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.