Uutiset / 04.05.2011

Valtuusto hyväksyi sopimuksen

- Sopimus on luokkaa ok. Ei jippii, mutta ei myöskään plääh, kiteytti Häme-Uusimaan Riikka Mäntyneva. Jonkinasteisena pettymyksenä hän kuitenkin mainitsi käytännön sopimuskirjaukset keskeiseksi tavoitteeksi asetetussa jaksamisessa.

Neuvottelijoita kiitettiin hyvästä valmistautumisesta ja onnistuneesta lopputuloksesta. Valtuutetuille, luottamusmiehille ja liitolle jää kuitenkin haastava tehtävä kertoa rivijäsenille sopimuksesta niin, että tekstimuutosten merkitys ymmärretään.

Opiskelijaedustaja Jarno Liski Keski-Suomesta arvioi sopimuksen opiskelijoiden kannalta hyväksi. Tähän vaikuttavat erityisesti TTT-läisten lomakorvauksen parantaminen ja ns. levypallosäännön, joka helpottaa paikallisen erän kohdentamista myös määräaikaisille työntekijöille. - Kyllä noilla teksteillä oli vähän varaa prosenteista tinkiä, sanoi Liski.

Keskustelussa kannettiin huolta mm. luottamushenkilöiden koulutuksesta ja tuesta, jotta laajentuneita mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen voidaan hyödyntää.
Erityisen hyvää sopimuksessa on perälauta ja se että paikallisesta erästä ei tullut niin suurta kuin pelättiin, arvioi Otavamedian Tuomo Lappalainen. Riskinä hän näki sen, että alan sisäiset palkkaerot saattavat kasvaa. Riski ovat myös vuoden 2012 korotukset, mutta kuluvan vuoden korotus on sen sijaan yleisen tason mukainen.

Neuvottelujen poikkeuksellisen laaja päätöspöytäkirja, joka sisältää sekä tekstimuutokset että palkankorotukset, on luettavissa kirjautumista edellyttävässä Pressitessi-osiossa.
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.