Uutiset / 01.12.2010

Vakuutukset siirtyvät Turvaan

Suomen Journalistiliiton jäsenvakuutukset siirtyvät vuoden 2011 alusta vakuutukset Vakuutusyhtiö Turvaan. Uusi vakuutuskortti lähetetään viikolta 49 alkaen.

Vakuutusturva pysyy käytännössä ennallaan. Voimassa ovat seuraavat jäsenvakuutukset:
 

1. Jäsenvakuutus, johon kuuluu vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus. Matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-aikana, paitsi freelancereilla, joilla se on voimassa vuorokauden ympäri.


2. Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta. Tämän vakuutuksen käyttö vaatii liiton hallituksen luvan.


3. Järjestövakuutus järjestötehtävissä sattuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta.

Vakuutusturva ei ulotu eläkeläisiin. Vakuutuksen voimassa olo päättyy sen vuoden lopussa, jolloin jäsen siirtyy eläkkeelle.

Liiton jäsenille eläkeläisiä lukuun ottamatta lähetetään uusi vakuutuskortti. Vakuutus on toki voimassa ilman korttiakin, mutta korttiin on merkitty tarpeelliset puhelinnumerot ja muut yhteystiedot. Lisäksi useat sairaanhoitolaitokset laskuttavat kortin perusteella suoraan vakuutusyhtiötä. Siksi kortti kannattaa pitää mukana matkoilla.

Uusien vakuutuskorttien postitus alkaa viikolla 49, joten ne lienevät perillä hyvissä ajoin ennen joulua.  Kortti lähetetään kuoressa, jonka ikkunasta näkyy Journalistiliiton logo. Lähetyksessä on mukana esite, jossa kerrotaan vakuutuksista ja vakuutusehdoista tarkemmin.

Jos vakuutuskortti olisi tarpeen jo aikaisemmin esimerkiksi vuodenvaihteen yli ulottuvan matkan takia, väliaikaisen kortin saa pyytämällä Turvasta, puh. 01019 5110.

Turva on rakentanut oman sivuston Journalistiliiton jäsenille. Sivuilla kerrotaan vakuutuksen sisällöstä yksityiskohtaisesti ja annetaan ohjeita korvausten hakemiseen. Linkki Turvan sivustolle

Vakuutuksista voi kysellä myös Turvan valtakunnallisesta palvelunumerosta 01019 5110.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.