Uutiset / 01.12.2010

Vakuutukset siirtyvät Turvaan

Suomen Journalistiliiton jäsenvakuutukset siirtyvät vuoden 2011 alusta vakuutukset Vakuutusyhtiö Turvaan. Uusi vakuutuskortti lähetetään viikolta 49 alkaen.

Vakuutusturva pysyy käytännössä ennallaan. Voimassa ovat seuraavat jäsenvakuutukset:
 

1. Jäsenvakuutus, johon kuuluu vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus. Matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Tapaturmavakuutus on voimassa vapaa-aikana, paitsi freelancereilla, joilla se on voimassa vuorokauden ympäri.


2. Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta. Tämän vakuutuksen käyttö vaatii liiton hallituksen luvan.


3. Järjestövakuutus järjestötehtävissä sattuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta.

Vakuutusturva ei ulotu eläkeläisiin. Vakuutuksen voimassa olo päättyy sen vuoden lopussa, jolloin jäsen siirtyy eläkkeelle.

Liiton jäsenille eläkeläisiä lukuun ottamatta lähetetään uusi vakuutuskortti. Vakuutus on toki voimassa ilman korttiakin, mutta korttiin on merkitty tarpeelliset puhelinnumerot ja muut yhteystiedot. Lisäksi useat sairaanhoitolaitokset laskuttavat kortin perusteella suoraan vakuutusyhtiötä. Siksi kortti kannattaa pitää mukana matkoilla.

Uusien vakuutuskorttien postitus alkaa viikolla 49, joten ne lienevät perillä hyvissä ajoin ennen joulua.  Kortti lähetetään kuoressa, jonka ikkunasta näkyy Journalistiliiton logo. Lähetyksessä on mukana esite, jossa kerrotaan vakuutuksista ja vakuutusehdoista tarkemmin.

Jos vakuutuskortti olisi tarpeen jo aikaisemmin esimerkiksi vuodenvaihteen yli ulottuvan matkan takia, väliaikaisen kortin saa pyytämällä Turvasta, puh. 01019 5110.

Turva on rakentanut oman sivuston Journalistiliiton jäsenille. Sivuilla kerrotaan vakuutuksen sisällöstä yksityiskohtaisesti ja annetaan ohjeita korvausten hakemiseen. Linkki Turvan sivustolle

Vakuutuksista voi kysellä myös Turvan valtakunnallisesta palvelunumerosta 01019 5110.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.