Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Ulkomaanaiheet vähissä USA:n tv-uutisissa

Washington (IPS – Jim Lobe) Ulkomaille päivättyjen uutisten osuus Yhdysvaltain perinteisten televisioverkkojen – ABC:n, CBS:n ja NBC:n – uutisista oli viime vuonna noin kahdeksan prosenttia, tuore Tyndall-raportti kertoo.

Andrew Tyndall on jo 30 vuoden ajan analysoinut kolmen tv-kanavan arki-iltojen uutislähetysten sisällön. Niiden yhteenlaskettu yleisö on noin 20 miljoonaa, mikä ylittää reippaasti kaapelikanavien katsojaluvut, vaikka niillä on kattavampi seuranta sekä koti- että ulkomaanaiheista.

Mainostajien toivomuksesta suuret tv-verkot ovat aina pyrkineet tekemään uutisia mahdollisimman laajalle yleisölle, mikä näkyy pinnallisuutena ja sensaatiohakuisuutena.

Tyndall mittaa eri aiheiden uutisissa saamaa käsittelyaikaa. Kolme tv-verkkoa lähetti viime vuonna iltauutisia yhteensä 14 320 minuuttia. Eniten aikaa haukkasi Venäjän sekaantuminen USA:n vaaleihin (677 minuuttia). Toisena oli Obamacaren kumoaminen (444) ja kolmantena Pohjois-Korea (300).

Syyria oli sijalla 14 ja sai 160 minuuttia uutisaikaa. Muut Lähi-idän aiheet jäivät kauas taakse.  USA:n linjanmuutos Israelin ja Palestiinan konfliktissa ja päätös siirtää lähetystönsä Jerusalemiin sai huomiota 42 minuutin verran ja Iranista puhuttiin 32 minuuttia vuoden aikana.

Muut ulkomaita sivuavat aiheet 20 kärkijutun joukossa olivat matkustuskiellot (169) ja ilman papereita maassa oleskelevat (134 minuuttia). Listalle mahtui kosolti sääjuttuja, mutta ilmastonmuutoksen sijasta ne käsittelivät yksittäisiä tapahtumia pääasiassa kotimaassa tai korkeintaan Karibialla.