Uutiset / 05.10.2011

Työvoiman käyttötapojen muutoksia selvitetään

Selvitettävänä ovat työmarkkinoiden ja yritystoiminnan muutostrendit ja rakennemuutokset sekä arvioitavana niiden vaikutukset työn tekemisen muotoihin, työvoiman käyttötapoihin ja työaikakysymyksiin. 

Käsiteltäviä asiakokonaisuuksia ovat muun muassa määräaikaiset ja osa-aikaiset työsuhteet, vuokratyö ja itsensätyöllistäminen.

Ammattiliittojen itsensätyöllistäjä -ryhmällä on ministeriötyöryhmässä pysyvän asiantuntijan paikka. ITSET-ryhmän asiantuntijaedustajana on SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lisäksi ryhmästä ovat keskusjärjestöjen edustajina mukana Anu Suoranta SAK:sta, Maria Löfgren Akavasta ja Inka Douglas STTK:sta.

Itsensätyöllistäjäasiat ovat alustavan aikataulutuksen mukaan käsittelyssä tammikuussa 2012. Työryhmän toimikausi päättyy maaliskuussa 2012.

Lue lisää www.tem.fi/?89506_m=103934&s=2467


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.