Uutiset / 05.10.2011

Työvoiman käyttötapojen muutoksia selvitetään

Selvitettävänä ovat työmarkkinoiden ja yritystoiminnan muutostrendit ja rakennemuutokset sekä arvioitavana niiden vaikutukset työn tekemisen muotoihin, työvoiman käyttötapoihin ja työaikakysymyksiin. 

Käsiteltäviä asiakokonaisuuksia ovat muun muassa määräaikaiset ja osa-aikaiset työsuhteet, vuokratyö ja itsensätyöllistäminen.

Ammattiliittojen itsensätyöllistäjä -ryhmällä on ministeriötyöryhmässä pysyvän asiantuntijan paikka. ITSET-ryhmän asiantuntijaedustajana on SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lisäksi ryhmästä ovat keskusjärjestöjen edustajina mukana Anu Suoranta SAK:sta, Maria Löfgren Akavasta ja Inka Douglas STTK:sta.

Itsensätyöllistäjäasiat ovat alustavan aikataulutuksen mukaan käsittelyssä tammikuussa 2012. Työryhmän toimikausi päättyy maaliskuussa 2012.

Lue lisää www.tem.fi/?89506_m=103934&s=2467


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.