Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Työttömyysturvaselvitys esittää itsensätyöllistäjiä helpottavia muutoksia

Selvityksessä esitetyt muutokset vastaavat monin paikoin Journalistiliiton ajamia tavoitteita. Ministeri Lindströmin mukaan lakimuutosta käsitellään ensi vuonna ja uusi laki voisi olla voimassa jo vuonna 2018.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin nimittämät selvityshenkilöt luovuttivat torstaina 15.12. Lindströmille raportin selvitystyöstään. Esitetyt muutokset kannustaisivat itsensä työllistämiseen, ottaisivat nykyistä paremmin huomioon työnteon eri muodot ja joustavoittaisivat siirtymistä palkkatyön ja yrittäjyyden välillä.

Selvityshenkilöt Maria Löfgren ja Harri Hellstén ovat selvitystä tehdessään kuulleet muun muassa Journailstiliittoa. Liitto on pyrkinyt parantamaan itsensätyöllistäjien työttömyysturvaa myös esimerkiksi lausunnoillaan ja olemalla mukana Kulttuurialan liittojen neuvottelukunnassa sekä ammattiliittojen yhteisessä itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmässä.

Selvityksessä esitetyt muutokset vastaavat monin paikoin Journalistiliiton ajamia tavoitteita.

Selvityshenkilöiden lailla myös Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen pitää tärkeänä, että esitetyt muutokset johtavat lainsäädännön muutoksiin.

”Lukuisten selvitysten jälkeen on vihdoin luvassa konkreettisia muutoksia. Itsensätyöllistäjien aseman helpottamista on jatkettava. Tärkeää on myös seurata, miten muutokset korjaavat nykyistä tilannetta. Jos tarvitaan uusia toimia, pitää olla rohkeutta tarttua niihin”, Savolainen sanoo.

Ministeri Lindström kertoi muutosten tavoiteaikataulusta selvitykseen liittyvässä tiedotustilaisuudessa. Lindströmin mukaan muutoksia on tarkoitus valmistella ensi keväänä. Lakiesitys pyritään saamaan eduskunnan käsittelyyn ensi syksynä, ja uusi laki voisi tulla voimaan jo vuoden 2018 alussa.

Selvityksen raportti ja siihen liittyvä tiedote julkaistu työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla.