Uutiset / 23.05.2024

Työsuhteisen freelancerin jäsenmaksu muuttuu ensi vuonna

Työsuhteisten freelancerien jäsenmaksu uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Maksu on 1.1. 2025 lähtien kiinteä, ja se on 39 euroa kuukaudessa. Tähän asti työsuhteisten freelancereiden jäsenmaksu on ollut 1,4 prosenttia bruttotuloista.

Uudistuksen syynä on halu yksinkertaistaa jäsenmaksun maksamista. Prosenttiperusteinen maksu on ollut hankala ja työläs jäsenille, joilla on epäsäännölliset tulot ja monta työnantajaa usein lyhyen ajan sisällä.

Uutta kiinteää jäsenmaksua on valmisteltu laajasti. Asiasta on kuultu yhdistyksiä ja osastoja. Yhteinen näkemys oli, että työsuhteisille freelancereille sopisi paremmin kiinteä jäsenmaksu.

Päätöksen uudesta jäsenmaksusta teki Journalistiliiton valtuusto. Uudesta jäsenmaksusta tiedotetaan lisää syksyllä, silloin sitä maksavat jäsenet saavat tarkat ohjeet.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.