Uutiset / 13.08.2014

Työpaikkoja vaarassa Demokraatissa ja Alma360:ssa

Sanomalehti Demokraatti aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut. Lehti aikoo vähentää enintään yhdeksän henkilöä. Myös ilmestymistiheys saattaa harventua nykyisestä viiden numeron viikkotahdista.

Lehden henkilöstö vastustaa Kustannus Oy Demarin hallituksen tämänpäiväistä päätöstä vähentää henkilöstöä, kertoo toimitusosaston puheenjohtaja Juhani Aro. Hänen mukaansa päätös vaarantaa Demokraatin aseman maan johtavana poliittisena sanomalehtenä.

Henkilöstö ihmettelee myös irtisanomisten taustalla olevaa SDP:n päätöstä vähentää Demokraatin saamaa viestintätukea 1,2 miljoonalla eurolla. Demokraatti on SDP:n pää-äänenkannattaja.

Myös Alma360:lla on edessään yt:t. Asiakaslehtiä ja digitaalista sisältöä tuottava, Alma Mediaan kuuluva yritys teki tappiota tämän vuoden alkupuoliskolla. Vähennystarve on alustavan arvion mukaan enintään 15 henkilötyövuotta. Asiasta kertoi Kauppalehti.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.