Uutiset / 04.12.2014

Työhyvinvointikysely: ylityöt vähentyneet, esimiestyö parantunut

Viestintäalalla ylitöiden tekeminen on vähentynyt ja esimiestyö parantunut vuodesta 2007, selviää Viestintäalan työhyvinvointi puntarissa -kyselyn tuloksista. Työterveyslaitos teki työsuojeluhenkilöstölle kyselyn viime keväänä, ja siihen vastasi 92 henkilöä.

Työpaikkojen pääasiallista toimintaa olivat muun muassa painaminen (64 prosentilla vastaajista), kustantaminen (37 %) ja toimitus (24 %).

Kyselyn mukaan kokemus työpaikkojen esimiestyöstä on muuttunut myönteisemmäksi kaikilla osa-alueilla. Erityisesti on lisääntynyt esimiesten arvostus alaisten työsuorituksia kohtaan.

Toisaalta työvälineet ja -tilat ovat vähemmän tarkoituksenmukaisia kuin vuonna 2007, ja mahdollisuudet koulutukseen koetaan aiempaa huonommiksi.

Työturvallisuuskeskus julkaisee tutkimusraportin myöhemmin.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.