Uutiset / 11.03.2010

Työehtoasiamiesten uudet vastuualueet

Pääsihteerin tehtävänimike lakkautettiin ja yksikön johdossa aloitti edunvalvontajohtajana Petri Savolainen, joka vastaa edunvalvonnan linjauksista yhdessä liiton puheenjohtajan kanssa.

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen osallistuu lehdistön neuvotteluihin kevään 2010 jälkeen, SJL-VKL:n freelancer-neuvotteluihin sekä MTV:n ja elokuva-tv-alan tes-neuvotteluihin. Vielä tänä keväänä hän on myös Yhtyneet-neuvottelukunnan vetäjä.

Kaikkien työehtoasiamiesten tehtäviin kuuluu työsuhdeneuvonta ja kiertävä tes-päivystys. Sen lisäksi kullakin asiamiehellä on omat erityisvastuualueet.

Työehtoasiamies Marianne Leskisen erityisvastuualueita ovat Yleisradio ja tekijänoikeudet. Hän vastaa kevään 2010 jälkeen myös Yhtyneet-neuvotteluista.

Työehtoasiamies Sanna Nikulan erityisvastuualueita ovat kustannustoimittajat ja viestintälainsäädäntö. Hän on neuvottelijana kustannustoimittajien, Nelosen ja paikallisradioiden tes-neuvotteluissa.

Työehtoasiamies Tytti Oraksen erityisvastuualueita ovat lehdistön tes sekä työelämä- ja tasa-arvoasiat. Hän osallistuu yhdessä liiton puheenjohtajan ja edunvalvontajohtajan kanssa lehdistön neuvotteluihin. Oras hoitaa myös erillissopimuksia ja paikallisradioneuvotteluja.

Työehtoasiamies Erkki Kuparin erityisvastuualueita ovat edunvalvontakoulutus ja osa sähköisen viestinnän kentästä. Hän vastaa luottamusmieskoulutuksesta, konserniyhteistyöstä ja työnohjaukseen liittyvistä kysymyksistä.

Työehtoasiamies Valtteri Aaltosen erityisvastuualueita ovat jatkossa lehdistön freelancerien edunvalvonta ja epätyypillisiin työsuhteisiin liittyvät kysymykset. Hän on myös liiton yhdistyslakiasiantuntija sekä opiskelijayhteistyötä ja harjoittelijaprojektia hoitava henkilö. Hän osallistuu keväällä myös Nelosen neuvotteluihin.

Työehtoyksikössä sihteerin tehtäviä hoitavat Päivi Isoniemi ja Anne Salonen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.