Uutiset / 11.03.2010

Työehtoasiamiesten uudet vastuualueet

Pääsihteerin tehtävänimike lakkautettiin ja yksikön johdossa aloitti edunvalvontajohtajana Petri Savolainen, joka vastaa edunvalvonnan linjauksista yhdessä liiton puheenjohtajan kanssa.

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen osallistuu lehdistön neuvotteluihin kevään 2010 jälkeen, SJL-VKL:n freelancer-neuvotteluihin sekä MTV:n ja elokuva-tv-alan tes-neuvotteluihin. Vielä tänä keväänä hän on myös Yhtyneet-neuvottelukunnan vetäjä.

Kaikkien työehtoasiamiesten tehtäviin kuuluu työsuhdeneuvonta ja kiertävä tes-päivystys. Sen lisäksi kullakin asiamiehellä on omat erityisvastuualueet.

Työehtoasiamies Marianne Leskisen erityisvastuualueita ovat Yleisradio ja tekijänoikeudet. Hän vastaa kevään 2010 jälkeen myös Yhtyneet-neuvotteluista.

Työehtoasiamies Sanna Nikulan erityisvastuualueita ovat kustannustoimittajat ja viestintälainsäädäntö. Hän on neuvottelijana kustannustoimittajien, Nelosen ja paikallisradioiden tes-neuvotteluissa.

Työehtoasiamies Tytti Oraksen erityisvastuualueita ovat lehdistön tes sekä työelämä- ja tasa-arvoasiat. Hän osallistuu yhdessä liiton puheenjohtajan ja edunvalvontajohtajan kanssa lehdistön neuvotteluihin. Oras hoitaa myös erillissopimuksia ja paikallisradioneuvotteluja.

Työehtoasiamies Erkki Kuparin erityisvastuualueita ovat edunvalvontakoulutus ja osa sähköisen viestinnän kentästä. Hän vastaa luottamusmieskoulutuksesta, konserniyhteistyöstä ja työnohjaukseen liittyvistä kysymyksistä.

Työehtoasiamies Valtteri Aaltosen erityisvastuualueita ovat jatkossa lehdistön freelancerien edunvalvonta ja epätyypillisiin työsuhteisiin liittyvät kysymykset. Hän on myös liiton yhdistyslakiasiantuntija sekä opiskelijayhteistyötä ja harjoittelijaprojektia hoitava henkilö. Hän osallistuu keväällä myös Nelosen neuvotteluihin.

Työehtoyksikössä sihteerin tehtäviä hoitavat Päivi Isoniemi ja Anne Salonen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.