Uutiset / 18.08.2011

Toimittajiin kohdistuva väkivalta Meksikossa

Ylen ykkösen kolmannen maailman puheenvuoroissa kuultiin elokuun puolivälissä Auli Leskisen ohjelma väkivallasta toimittajia kohtaan Meksikossa.

Leskisen haastattelema Mexico Cityssä asuva journalisti Jacinto Rodriguez on tavannut useita toimittajia, joita aseelliset ryhmät ovat siepanneet. Rodriguez on viime vuodet omistanut tutkimuksilleen toimittajiin kohdistuvasta väkivallasta.

- Miten toimittaja voi tehdä rauhassa työtään, jos hänen pitää koko ajan pelätä, että hänen työtään seurataan ja että seuranta voi vähitellen muodostua hänelle uhaksi? kysyy Rodriquez.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.