Uutiset / 29.04.2013

Tiukka vääntö jatkuu tes-pöydässä

Lehdistön työehtoneuvottelut jatkuivat maanantaina 29. huhtikuuta Helsingissä. Journalistiliiton ja VKL:n suuret neuvottelukunnat paneutuivat teksti- ja raharyhmissä edellisellä viikolla valmisteltuihin kohtiin, mutta varsinaista läpimurtoa ei saavutettu.

 

Neuvottelujen tiukkuutta kuvaa, ettei VKL edelleenkään halua luopua esimerkiksi Journalistiliiton mahdottomana pitämästä vaatimuksesta, joka koskee vuosilomaoikeuden merkittävää heikennystä.

Kuluva vappuviikko on ratkaiseva sopimuksen synnyn kannalta. Palkka-asioista neuvotellaan raharyhmässä jo huomenna vapunaattona. Sopimukseton tila alkaa vappuna.

Paljon odotuksia ladataan torstaiksi suurten neuvottelukuntien seuraavaan tapaamiseen. Samana päivänä aiemmin ovat koolla myös Journalistiliiton hallitus ja VKL:n työelämävaliokunta.

Perjantaina 3. toukokuuta kokoontuvat VKL:n hallitus ja Journalistiliiton valtuusto, joka on jo aiemmin asettanut tämän päivän takarajaksi neuvottelutuloksen synnylle.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.