Uusimmat

Tiukka vääntö jatkuu tes-pöydässä

Journalistiliiton ja VKL:n työehtoneuvottelijoille on luvassa hikinen vappuviikko. Maanantaina ei saavutettu läpimurtoa. Neuvotteluja jatketaan tiiviisti lähipäivinä.

Lehdistön työehtoneuvottelut jatkuivat maanantaina 29. huhtikuuta Helsingissä. Journalistiliiton ja VKL:n suuret neuvottelukunnat paneutuivat teksti- ja raharyhmissä edellisellä viikolla valmisteltuihin kohtiin, mutta varsinaista läpimurtoa ei saavutettu.

 

Neuvottelujen tiukkuutta kuvaa, ettei VKL edelleenkään halua luopua esimerkiksi Journalistiliiton mahdottomana pitämästä vaatimuksesta, joka koskee vuosilomaoikeuden merkittävää heikennystä.

Kuluva vappuviikko on ratkaiseva sopimuksen synnyn kannalta. Palkka-asioista neuvotellaan raharyhmässä jo huomenna vapunaattona. Sopimukseton tila alkaa vappuna.

Paljon odotuksia ladataan torstaiksi suurten neuvottelukuntien seuraavaan tapaamiseen. Samana päivänä aiemmin ovat koolla myös Journalistiliiton hallitus ja VKL:n työelämävaliokunta.

Perjantaina 3. toukokuuta kokoontuvat VKL:n hallitus ja Journalistiliiton valtuusto, joka on jo aiemmin asettanut tämän päivän takarajaksi neuvottelutuloksen synnylle.