Uutiset / 14.05.2013

Tiukaksi vetää: sovittelu jatkuu torstaina

 "Maanantain tapaan nytkin asioita käytiin läpi erilaisissa kokoonpanoissa, mutta ratkaisusta on liian aikaista sanoa yhtään mitään", Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen totesi tiistaina viisi tuntia kestäneen sovittelutapaamisen jälkeen.

Panokset seuraavassa, torstaina kello 14 alkavassa valtakunnansovittelija Lonkan isännöimässä tapaamisessa ovat todella suuret.

Tuosta kellonlyömästä on tasan vuorokausi hetkeen, jolloin Journalistiliitto on uhannut aloittaa lakkonsa noin 2 300 hengen voimin.

Myös Journalistiliiton tämän vuoden edellinen tes-prosessi MTV Oy:n työehdoista vaati valtakunnansovittelijan toimia, ennen kuin sopu löytyi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.