Uutiset / 30.04.2013

Tes-tiistai: SJL teki uuden palkkaesityksen

Rahatyöryhmässä pöytään tuodun SJL:n uuden palkkaesityksen mukaan lehdistön journalisteille maksettaisiin 1.5.2013 alkaen eli käytännössä takautuvasti 1,0 prosentin yleiskorotus, joka koskee myös taulukko- ja harjoittelijapalkkoja sekä vuorolisiä.

Seuraava 0,6 prosentin suuruisena eränä maksettava korotus tapahtuisi 1.1.2014. Tämän paikallisen eräjaon ehdoksi SJL haluaa muun muassa luottamusmiessopimuksen etenemisen.

Kolmas yleiskorotus olisi 1,7 prosenttia, kuitenkin vähintään 65 euroa. Se tulisi maksuun 1.5.2014 ja koskisi myös taulukoita, harjoittelijapalkkoja ja vuorolisiä.

Viestinnän Keskusliiton viimeinen palkkatarjous noudattaa teknologiateollisuuden linjaa.

Sen mukaan ensi syksynä tarkasteltaisiin kussakin yrityksessä erikseen, onko varaa korotuksiin. Ellei tilanne johda sopimiseen, kohdennettaisiin paikalliseen jakoon työehtosopimuksen perusteella 0,6 prosentin erä.Ja ellei tästä jaosta synny yksimielisyyttä, jako olisi tasan 0,4 prosenttia.

Suuret neuvottelukunnat jatkavat neuvotteluja torstaina.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.