Uutiset / 06.02.2013

Tes-neuvotteluvuosi käyntiin: MTV tarjoaa nollalinjaa

Työnantajan neuvotteluavauksessa jättämä kirjallinen esitys sisältää lisäksi teksteihin liittyviä heikennyksiä. Huononnuksia esitetään lomarahojen maksamiseen työsuhteen päättyessä sekä sairausajan palkanmaksuun työsuhteen alussa. Myös yhtiön sosiaalietuja halutaan heikentää.

Journalistiliiton ja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden (MOT) neuvottelukunta kommentoi alustavasti työnantajan esityksiä. Palkankorotuksissa Journalistiliiton ehdottomana lähtökohtana on, että myös MTV:n työntekijöille kuuluu palkankorotus.

Liiton hallitus käsittelee tes-neuvottelutilannetta kokouksessaan huomenna. Samalla se linjaa liiton tavoitteet ensi viikon torstaina jatkuviin neuvotteluihin. 

Työehtosopimuksen voimassaolo päättyy helmikuun lopussa.

Liiton tiedotuksen lisäksi MOT tiedottaa neuvotteluiden etenemisestä verkkosivuillaan ja jäsentiedotteilla.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.