Uutiset / 06.02.2013

Tes-neuvotteluvuosi käyntiin: MTV tarjoaa nollalinjaa

Työnantajan neuvotteluavauksessa jättämä kirjallinen esitys sisältää lisäksi teksteihin liittyviä heikennyksiä. Huononnuksia esitetään lomarahojen maksamiseen työsuhteen päättyessä sekä sairausajan palkanmaksuun työsuhteen alussa. Myös yhtiön sosiaalietuja halutaan heikentää.

Journalistiliiton ja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden (MOT) neuvottelukunta kommentoi alustavasti työnantajan esityksiä. Palkankorotuksissa Journalistiliiton ehdottomana lähtökohtana on, että myös MTV:n työntekijöille kuuluu palkankorotus.

Liiton hallitus käsittelee tes-neuvottelutilannetta kokouksessaan huomenna. Samalla se linjaa liiton tavoitteet ensi viikon torstaina jatkuviin neuvotteluihin. 

Työehtosopimuksen voimassaolo päättyy helmikuun lopussa.

Liiton tiedotuksen lisäksi MOT tiedottaa neuvotteluiden etenemisestä verkkosivuillaan ja jäsentiedotteilla.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.