Uutiset / 22.04.2016

Teemana lehdistönvapaus: Haluatko tutustua kehitysmaasta tulevaan kollegaan?

Ulkoministeriö tiedottaa:

Millaista on työskennellä toimittajana Keniassa, Etiopiassa, Thaimaassa tai Myanmarissa juuri nyt? Haluaisitko tutustua kollegaan ja kertoa samalla omasta toimittajan arjestasi?

UNESCOn lehdistövapaudenpäivän tapahtuma kokoaa Helsinkiin 3.–4.5. yli 800 sananvapaudesta, tiedonsaannista ja toimittajien turvallisuudesta kiinnostunutta osanottajaa eri puolilta maailmaa. Ulkoministeriö tukee 21 kehitysmaista tulevan toimittajan osallistumista tapahtumaan sekä järjestää viikon aikana Suomessa myös muuta teemaan liittyvää ohjelmaa.

Mukana on toimittajia 16 maasta: Myanmar, Afganistan, Nepal, Thaimaa, Namibia, Kenia, Somalia, Tansania, Egypti, Tunisia, Libya, Etiopia, Sambia, Etelä-Afrikka, Botswana, Mosambik, Nigeria. Mukana sekä nuorempia toimittajia että pitkän linjan sananvapausaktivisteja esimerkiksi Myanmarista, Thaimaasta ja Namibiasta.

Haluamme tarjota mahdollisuuden kutsua yksi tai muutamia vieraistamme vierailulle toimitukseenne tai muuten tutustua – puolin ja toisin.

Sopiva mahdollisuus yhteiselle ajalle on esimerkiksi torstaina 5.5. klo 16 eteenpäin tai konferenssin aikana tiistaina 3.5. ja keskiviikkona 4.5. Kaikki vieraat puhuvat englantia.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan pikaisesti – ota yhteyttä: tiedottaja Kirsi Pere, ulkoministeriön kehitysviestintä, kirsi.pere@formin.fi tai p. 050 462 6313.

Lisätietoa:


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.