Uutiset / 06.09.2012

Tee ehdotus ansiomerkin saajaksi

Suomen Journalistiliiton hallitus myöntää vuosittain liiton ansiomerkkejä henkilöille, jotka ovat toimineet ansioituneesti liiton hyväksi.

Esityksiä palkittavaksi voi tehdä 28.10.2012 mennessä. Merkit julkistetaan ja jaetaan valtuuston syyskokouksen illallisilla, jotka tänä vuonna pidetään to 13.12.

Ansiomerkkiesityksen voi tehdä liiton nettisivuilta löytyvällä lomakkeella:
http://www.journalistiliitto.fi/jasenpalvelut/lomakkeet/ansiomerkkiehdotus/


Ansiomerkkiä voi esittää SJL:n jäsenyhdistys, toimitusosasto tai yksittäinen jäsen.

Koska ansioituneita jäseniä on paljon, perusteluihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Liiton toimisto voi toki tarkistaa esim. valtuustovuodet, mutta jää esittäjän tehtäväksi perustella, miksi juuri ehdotettu henkilö on merkkinsä ansainnut. 

Ansiomerkkien lisäksi liitto jakaa huomionosoituksia tarkemmin määritellyistä ansioista. Kevätvaltuuston yhteydessä jaetaan Vuoden järjestöteko- ja Vuoden luottamusmiespalkinto. Kannattaa siis miettiä, mitä palkinto soveltuisi ehdotetulle parhaiten.

Lisätietoja:

järjestöasiamies Marja Palmunen
puh. 050 359 3829, marja.palmunen(at)journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.