Uutiset / 22.04.2014

Tarjolla rahoitusta luovaan talouteen

Luovien alojen pk-yrityksille suunnattujen CreMA-avustusten hakuaika on alkanut. CreMA on tarkoitettu luovan alan yritysten monialaiseen tuotekehitystyöhön. AVEK jakaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää määrärahaa tänä vuonna enintään 300 000 euroa.

CreMA-tuki lisää luovilla aloilla toimivien yritysten mahdollisuuksia kehittää innovatiivisia ideoitaan toimiviksi tuotteiksi tai palveluiksi. Tuen tavoitteena on yhtäältä siirtää luovilla aloilla olevaa osaamista muille toimialoille tuote- tai palvelukehityshankkeissa ja toisaalta välittää muilla aloilla olevaa liiketoimintaosaamista luoville aloille.

CreMA-hanke toteutetaan yhteistyössä 13 ELY-keskuksen kanssa. Tukea voivat hakea mukana olevien ELY-keskusten alueilla toimivat luovan alan yritykset pilottihankkeeseen. Hankkeissa tulee olla mukana yhteistyökumppanina vähintään yksi perinteisten teollisuus-, palvelu- tai muiden alojen yritys.  Hankkeiden tulee synnyttää uusia tuotteita, palveluita tai toimintamalleja, sovittaa yhteen luovaa osaamista ja perinteisempää yritysosaamista sekä kehittää luovien alojen yrittäjyyttä.

Avustusten hakuaika alkaa 17.4.2014 ja päättyy 31.5.2014. Tukipäätökset tehdään elokuun loppuun mennessä.

CreMA-tuki on osa CreaDemo-määrärahaa, jota AVEK on ensimmäisen kerran jakanut luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämishankkeisiin keväällä 2012.

Lisätietoja
www.kopiosto.fi/avek/tuen_hakeminen/crema
Avekin toimisto puh. 09 4315 2350
Tuotantoneuvoja Milla Moilanen | puhelinaika ma klo 13‒15, 040 900 9199
Pääsihteeri Juha Samola | 09 4315 2351

Mukana olevat ELY-keskukset

 • Etelä-Savon ELY-keskus, Riitta Kettunen
 • Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Eija Karhatsu
 • Kainuun ELY-keskus, Tapani Laitinen
 • Keski-Suomen ELY-keskus, Timo Taskinen ja Saila Pulkkinen
 • Lapin ELY-keskus, Mika Tenhunen
 • Pirkanmaan ELY-keskus, Jukka T. Raivio
 • Pohjanmaan ELY-keskus, Henrik Granqvist
 • Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Seija Varis
 • Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Salla Kananen
 • Pohjois-Savon ELY-keskus, Timo Ollila
 • Satakunnan ELY-keskus, Mirja Hinkkanen (mirja.hinkkanen@tekes.fi) ja Timo Klimoff
 • Uudenmaan ELY-keskus: Antti Salminen
 • Varsinais-Suomen ELY-keskus: Timo Metsä-Tokila

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.