Uutiset / 13.05.2013

Sovittelu: töitä tehtiin koko maanantaipäivä

Valtakunnansovittelija Esa Lonka teetti työriidan osapuolilla pitkän päivän, jossa erimielisyyden kohteita puitiin erilaisilla kokoonpanoilla. 

"Töitä tehdään nyt tiiviillä aikataululla, mutta yksityiskohdista ei ole vielä kerrottavaa. Tässä on vielä muutama päivää saavuttaa ratkaisu liittojen päättävien elinten käsittelyyn, ja tuo aika tulee tietysti käyttää täysillä hyväksi", Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi.

Esa Lonka on kutsunut osapuolet jatkamaan sovittelua tiistaina kello 12.00. Sovittelulla koetetaan löytää ratkaisu ennen tämän viikon perjantaina kello 14.00 uhkaavaa lakkoa ja maanantaina 20. toukokuuta kello 13.00 alkavaksi ilmoitettua VKL:n työsulkua.

Journalistiliitto raportoi tilanteen etenemisestä näillä verkkosivuillaan ja omalla Facebook-sivullaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.