Uutiset / 20.01.2017

SJL perustuslain muutosmietinnöstä: lähdesuoja taattava

Suomen Journalistiliitto on toimittanut oikeusministeriölle lausuntonsa, jota ministeriö oli pyytänyt liitolta. Lausuntopyyntö koski oikeusministeriön asettaman työryhmän mietintöä luottamuksellisen viestin salaisuuden suojaa koskevan perustuslakisääntelyn tarkistamisesta. Journalistiliitto pitää tärkeänä, että perustuslain uudistuksessa otetaan huomioon muun muassa lähdesuoja. Lisäksi tiedustelutoiminnan väärinkäytösten rangaistusuhan on oltava ankara, ja tiedustelusta syntyviin asiakirjoihin on sovellettava julkisuuslakiperiaatetta. Liitteenä Journalistiliiton lausunto 20.1.2017

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.