Uutiset / 02.01.2014

SJL:n jäsenmäärä laski

Suomen Journalistiliiton jäsenmäärä laski viime vuonna 2,2 prosenttiyksikköä. Nyt liitossa on 15032 jäsentä.

Jäsenmäärä laski kaikissa muissa yhdistyksissä paitsi Keski-Suomessa, johon on liittynyt paljon opiskelijoita. Muutokset ovat sekä määrällisesti suurimpia SAL:ssa ja SFJ:ssä. Suhteellisesti eniten jäseniä menettivät Turku, SFJ ja Pirkanmaa.

Jäsenlajikehitys jatkuu entisellään. Eläkeläisten määrä ja osuus kasvavat ja työsuhteisten vähenevät. Naisia on jäsenistä nyt 57,2 prosenttia eli naisistuminenkin jatkuu.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.