Uutiset / 10.04.2015

SJL:n hallitus hyväksyi av-kääntäjien neuvottelutuloksen

Suomen Journalistiliiton hallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan av-kääntäjien tes-neuvottelutuloksen, joka syntyi 21.3. Akavan Erityisalat hyväksyi sen kokouksessaan 26. maaliskuuta.

Molemmat neuvotteluihin osallistuneet työntekijäliitot ovat siis nyt hyväksyneet neuvottelutuloksen uudeksi työehtosopimukseksi.

Myös neuvotteluissa olleiden työnantajien eli av-käännöstoimistojen johdot käsittelevät neuvottelutuloksen huhtikuun kuluessa. Sopimuksen voimassaolo alkaa 1. toukokuuta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.