Uutiset / 14.02.2013

SJL:ltä tekstiesitykset MTV:n tes-pöytään

Työehtosopimuksen teksteihin esitimme rajoituksia vuokratyövoiman käyttöön sekä muutoksia tuotannollis-taloudellisiin irtisanomisiin, kuten työntekovelvoitteettomuutta irtisanomisaikana, mikä on jo yleinen käytäntö. Palkkausjärjestelmään liittyen esitimme, että palkkalautakunta kokoontuisi jatkossa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi esitimme joitakin teknisiä ajantasaistuksia.

Liiton neuvottelukunta esitti työnantajan esityksen mukaisesti lyhyttä, 10 kuukauden sopimuskautta. Tämä perustelee myös tekstiesitysten suppean määrän. Lisäksi kommentoimme yksityiskohtaisemmin työnantajan viimeksi jättämiä heikennysehdotuksia.

Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla, jolloin tekstiesityksiä työstetään yhdessä pienemmällä työryhmällä. Tekstien jälkeen vuoroon tulevat palkankorotukset. Työehtosopimuksen voimassaolo päättyy helmikuun lopussa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.