Uutiset / 18.04.2011

SJL jätti palkkaesitykset

SJL esittää palkkojen yleiskorotusta + 2,7 %:lla 1.5.2011 alkaen. Lisäksi taulukoita korotettaisiin erillisellä 20 euron korotuksella.

Journalistiliiton palkkaesitys pitää sisällään 1.5.2011 tulevien korotusten lisäksi myös syksylle ajoittuvan paikallisesti sovittavan palkankorotuksen. Erän suuruus olisi 0,4 %, ellei paikallisesti sovittaisi korkeammasta korotuksesta.

Seuraavat palkankorotukset tulisivat 1.5.2012. Näistä korotuksista sovittaisiin maaliskuun loppuun mennessä. Ellei korotuksista päästä sopuun, olisi työehtosopimus irtisanottavissa päättymään 30.9.2012.

Journalistiliiton esittämä sopimuskausi on 1.5.2011-28.2.2013.

Seuraava isojen neuvottelukuntien tapaaminen on kiirastorstaina. Sitä ennen jatkuvat työryhmätyöt jaksamis- ja luottamusmiesryhmissä sekä ylte-asioissa. Liiton hallitus ja valtuusto ovat koolla keskiviikkona.

Petri Savolainen

Journalistiliiton esitykset perusteluineen löytyvät jäsensivujen PressiTessi –osiosta (edellyttää kirjautumista).


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.