Uutiset / 21.03.2013

SJL ja MOT: Vatulointi Maikkarin tes-pöydässä loppui nyt!

Journalistiliiton hallitus ja MTV:n ohjelmatyöntekijöitä edustava MOT lisäävät panoksia saadakseen Bonnier-taustaisen MTV Oy:n helmikuulta venyneet tes-neuvottelut päätökseen.

Liiton hallitus otti kantaa tilanteeseen torstaina. Se on valmis päättämään lisätoimista ensi tiistaina, ellei Viestinnän Keskusliitto ole viimeistään maanantaina taipunut tekemään sopimusta.

VKL:n neuvotteluasennetta arvostelee myös 200 ohjelmatyöntekijää edustava MOT, joka pitää yleiskokoustaan samaisena maanantaina.

”Erimielisyyttä ylläpitäneet rahasummat, joista MTV ja VKL tinkivät, ovat mihin tahansa yhtiön ohjelma- ja liiketoiminnassa liikkuvaan kuluerään verrattuina naurettavan pieniä.  Nyt kun viimeinenkin neuvotteluja hidastanut veruke eli valtion talouspaketin odottelu on poistunut, edellytämme vastapuolen siirtyvän asiaan. Sille asialistalle eivät kuulu nollalinja eivätkä työterveys- ja sosiaalietuihin tarjotut heikennykset”, edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.