Uutiset / 21.03.2013

SJL ja MOT: Vatulointi Maikkarin tes-pöydässä loppui nyt!

Journalistiliiton hallitus ja MTV:n ohjelmatyöntekijöitä edustava MOT lisäävät panoksia saadakseen Bonnier-taustaisen MTV Oy:n helmikuulta venyneet tes-neuvottelut päätökseen.

Liiton hallitus otti kantaa tilanteeseen torstaina. Se on valmis päättämään lisätoimista ensi tiistaina, ellei Viestinnän Keskusliitto ole viimeistään maanantaina taipunut tekemään sopimusta.

VKL:n neuvotteluasennetta arvostelee myös 200 ohjelmatyöntekijää edustava MOT, joka pitää yleiskokoustaan samaisena maanantaina.

”Erimielisyyttä ylläpitäneet rahasummat, joista MTV ja VKL tinkivät, ovat mihin tahansa yhtiön ohjelma- ja liiketoiminnassa liikkuvaan kuluerään verrattuina naurettavan pieniä.  Nyt kun viimeinenkin neuvotteluja hidastanut veruke eli valtion talouspaketin odottelu on poistunut, edellytämme vastapuolen siirtyvän asiaan. Sille asialistalle eivät kuulu nollalinja eivätkä työterveys- ja sosiaalietuihin tarjotut heikennykset”, edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.