Uutiset / 16.12.2014

Schildts & Söderströms irtisanoo ja lomauttaa

Schildts & Söderströmsin yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla. Kustantamo irtisanoo kaksi työntekijää ja lomauttaa ensi vuonna koko henkilöstönsä enintään kymmeneksi päiväksi. Lisäksi vuosina 2015−1017 henkilöstö vähenee 3,5 henkilöllä työaika- ja eläkejärjestelyjen sekä määräaikaisten sopimusten päättymisen seurauksena.

Neuvotteluissa päätettiin myös muista kuin kiinteisiin palkkakuluihin kohdistuvista säästöistä. Säästöpaketti kattaa noin 1,4 miljoonaa euroa.

Asiasta kertoi Schildts & Söderströms tiedotteessaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.